Levensgenieters bestellen hun broodjes bij Ilse & Fons
STRIJENSAS - Een lunch verzorgen op de zaak. Iedereen weet dat het goed moet zijn, maar niemand wil er te veel tijd aan kwijt zijn. Regelmatig wordt de secretaresse tijdelijk gebombardeerd tot keukenprinses en worden de supermarktbroodjes in de personeelskantine klaargemaakt. Mocht de secretaresse de dans ontspringen, dan wordt de lokale lunchroom of snackbar ingeschakeld zodat er op de vergadering iets lekkers te eten is.
Maar sta je er als ondernemer wel bij stil hoeveel invloed de geserveerde broodjes kunnen hebben op je gesprekspartners? Zeker als er potentiële klanten aan je tafel zitten, is de kwaliteit van het eten een onderdeel van de totaal indruk die je aan je relatie meegeeft. En daar ligt een simpele kans die je met beide handen moet aangrijpen.
Verrassende broodjes
Ilse van Wensveen en Fons Slijpen denken graag mee met u als ondernemer en leveren verrassende broodjes die met een glimlach aan uw relaties of personeel gepresenteerd kunnen worden. Nieuwsgierig naar het concept, ontmoet ik de cateraars.
Ik word met een warme handdruk onthaald en we gaan gezellig zitten op de loungebank, in de pas opgeknapte zaal achter in De Batterij in Strijensas. ‘Dit is onze brainstorm hoek,’ zeggen ze lachend en ik snap precies waarom. De ruimte is sfeervol en uitnodigend licht, met prachtig uitzicht over de jachthaven. Een heerlijke plek om ideeën uit te broeden.
Eigen-wijs
Fons is sinds een jaar de nieuwe eigenaar van restaurant De Batterij. Hij geniet ervan om een frisse wind te laten waaien en heeft ook de website en de menukaart vernieuwd.
Hij doet de dingen graag een beetje anders, eigen-wijs anders, en schuift zonder pardon bij de gasten aan tafel om zo de bestelling op te nemen. ‘Je ziet ze dan even gek kijken, maar daarna is het ijs al snel gebroken. Daar houd ik van,’ zegt Fons met een glimlach.
Maar de reden van dit gesprek is het nieuwe bedrijf dat Ilse en Fons sinds februari 2019 zijn gestart: Catering by Ilse & Fons. Door de gehele Hoeksche Waard, Moerdijk en Dordrecht bezorgen zij luxe broodjes, luncharrangementen en ontbijtpakketten aan bedrijven. Hun broodjes zijn net zo eigenwijs als zij zelf zijn, en dat slaat goed aan!
Luxe no-nonsense
‘Ilse heeft een zeer goed gevoel voor smaak en is creatief met de opmaak,’ zegt Fons. ‘Ze heeft hart voor de producten die we gebruiken en stelt de broodjes samen volgens eigen recept.’ De cateraars kiezen bewust voor kwalitatief hoogwaardige ingrediënten met oog voor smaakvolle details. Tegelijkertijd behouden de broodjes hun no-nonsense karakter.
Ilse en Fons gaan respectvol om met de producten die de natuur levert, en dat gedrag zie je terug in de manier hoe ze met de mensen om hen heen omgaan.
De totaalbeleving van de broodjes begint al met de hartelijke begroeting binnen het team wanneer de dag van start gaat. Ook de keuze voor leveranciers wordt bewust gemaakt. Het kost misschien iets meer moeite, maar maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zet een tevreden toon.
MVO draait om respect
Maar wat houdt dat in de praktijk nu in, dat MVO? Je hoort de kreet steeds vaker en eigenlijk is het een simpel concept met respect als basis voor de drie P’s: Profit, People and Planet.
Het is ondernemen met oog voor de mensen waarmee je werkt, en je verantwoordelijkheid nemen voor de natuur. Voor Ilse en Fons is het vanzelfsprekend om op deze manier te werken.
Catering met karakter
Een belangrijk onderdeel van Catering by Ilse & Fons is het meedenken met de klant over het doel van de lunch. Iedere gelegenheid vraagt immers om een andere invulling. Voor een actieve productpresentatie is het prettiger om een korte lunch te serveren die gemakkelijk staand te nuttigen is (bij voorkeur zonder ongemakkelijke knoei momenten). Terwijl een interne vergadering meer ruimte biedt voor een stevige lunch aan tafel terwijl de discussies doorgaan.
De smaak van uw relaties
‘Wanneer je een belangrijke offerte gaat bespreken met een (potentiële) klant, zet je de juiste toon door een ontbijt of lunch aan te bieden waarbij de klant zich op zijn gemak voelt.’
Het is de kracht van Ilse en Fons om in te spelen op de culturele achtergrond en voorkeuren van de relaties waar de broodjes voor bedoeld zijn. Daarmee geef je een teken van respect af, zonder je eigenheid te verliezen. Want dat oer-Hollandse broodje kaas zit natuurlijk ook gewoon in het assortiment.
Brood uit België
Fons en Ilse kiezen bewust voor een cateringconcept waarin ingezet wordt op verrassend zijn. Zo nemen ze geen genoegen met het reguliere brood of de standaard salade. De vier soorten brood die ze exclusief gebruiken voor hun catering, komen uit België en alles wordt royaal belegd. Door steeds te variëren blijven de broodjes een aangenaam moment om naar uit te kijken.
Genieten
Het brood wordt in een specialistische oven eerst gestoomd en daarna afgebakken. Dat heerlijke krokante laagje van vers brood vind je terug in alle leveringen van Catering by Ilse & Fons. Genieten van het leven kun je op vele manieren en in dit geval met iedere hap die je neemt. En zo zijn de broodjes ook bedoeld! Het leven mooi maken met kleine dingen.
Waarschijnlijk hebben ze mijn hongerige blik opgemerkt, want er wordt mij een heerlijk broodje toegezegd om van te genieten na het interview. Zeer terecht natuurlijk, om uit de eerste hand te ervaren wat zij allemaal leveren voor lekkers. Ik laat mij graag verrassen.
Fris en ervaren
‘De ervaring van Fons is onontbeerlijk in ons concept,’ vervolgt Ilse. “Hij is al veertig jaar bezig met eten en drinken en heeft veel buitenlandse keukens van dichtbij gezien. Het is een andere manier van broodjes leveren. Bovendien leer ik veel over het ondernemerschap.’
Fons lacht en is blij dat hij zijn ervaring kan overbrengen op een nieuwe generatie. ‘Ilse heeft een verfrissende kijk op zaken en daar leer ik weer van. Zij is ook veel sterker met cijfers. Zo heeft iedereen zijn eigen kracht en dat combineren we. Ik kan deze manier van werken aan iedere ondernemer aanraden!’
Dapper besluit
De 22-jarige Ilse ging na haar Schoevers opleiding aan de slag als office manager op een accountantskantoor. Al snel merkte ze dat haar gekozen pad niet naar een gelukkig leven leidde.
Ze nam begin 2018 dapper ontslag en gunde zichzelf een paar maanden bedenktijd terwijl ze in de horeca aan de slag wilde. Ze kon terecht bij de dochter van Fons, in Brasserie ‘Op Zuid’ in Rotterdam IJsselmonde.
Kruiden Kanjer
Daar zag Fons hoe Ilse haar talenten benutte in het samenstellen van de gerechten. Haar voorliefde voor kruiden, die ze als klein kind al zelf kweekte in haar tuin, werd al snel duidelijk in de smakelijke combinaties die ze maakte. Het kunnen genieten en waarderen van de kleine dingen is een groots goed.
Passievolle kansen pakken
Fons heeft in zijn leven altijd kansen gezien en aangepakt, wat hem op veel bijzondere plekken heeft gebracht. Zowel in Nederland als in het buitenland heeft hij gewerkt in verschillende culturele keukens. De inspiratie die hij heeft opgedaan tijdens zijn reizen, past hij nu toe in het cateringconcept.
Hij herkende bij Ilse de passie voor eten en creëerde een kans. ‘Ik zag al snel dat ik samen met haar een bijzonder broodjesconcept kon opzetten, dus we zijn in gesprek gegaan.’ Ilse had daar wel oren naar.
Old School New Age
‘Ik heb van kleins af aan al gezegd dat ik graag ‘iets’ voor mijzelf wilde beginnen, maar wist nog niet precies wat,’zegt Ilse. ‘De kans om voor 50% mede-eigenaar te worden en samen te werken met zo’n ervaren coach, heb ik gelijk aangepakt.’ Het is mooi om te zien hoe Ilse bescheiden, maar vastberaden straalt.
Fons had ervoor kunnen kiezen om alleen een adviserende rol aan te nemen in het cateringbedrijf, maar hij wilde liever actief betrokken zijn. De gelijkwaardige verdeling was voor Ilse vooral een teken van erkenning en serieus genomen worden. De combinatie Old School en New Age werkt geweldig. Ze spelen in op elkaars krachten en geven elkaar het nodige zetje op leermomenten.
Je klanten kennen
Ilse en Fons weten wat ze willen. Hun kracht zit in de eigenheid van de luxe broodjes. Ze durven dan ook gerust nee te zeggen tegen een aanvraag die niet binnen het concept past.
De klanten leren kennen en in hun wensen kunnen voorzien, is cruciaal voor de bedrijfsvoering en dus in de samenstelling van de unieke broodjes. Zo bouw je vertrouwen en tevredenheid op.
De ambities zijn er niet minder om. Ze willen de Hoeksche Waard en de Drechtsteden veroveren met hun Catering by Ilse & Fons. De persoonlijke benadering bewaken en het hart voor de mensen behouden, staan hoog in hun kernwaarden.
Feestdagen
Met de zomer nog maar net achter ons, kijken Ilse en Fons alweer vooruit naar de feestdagen.
Ze hebben enorm zin om de samenhorigheid van Kerst en Nieuwjaar te versterken met heerlijke arrangementen op maat. Wilt u uw personeel verrassen? Binnenkort zijn alle mogelijkheden te vinden op de website van www.ifcatering.nl
Verwachtingsvol
Ilse en Fons genieten ervan als men verwachtingsvol uitkijkt naar de gerechten, omdat er altijd weer een nieuwe verrassing tussenzit.
Als je weet wat je wilt hebben, kun je heel gemakkelijk via de website bestellen. Doe je dat voor 10.00 uur dan krijg je de lunch voor 12.00 uur op kantoor bezorgd. Heb je liever even persoonlijk contact om je wensen te bespreken? Graag!
We sluiten het gesprek af en Ilse duikt gelijk de keuken in. Ik blijf nog even hangen op de loungebank en krijg al snel een broodje huisgemaakte tonijnsalade volgens hun eigen recept voorgeschoteld. De presentatie is verzorgd en de smaak is zacht en vol. Fons en Ilse zien mij genieten en glimlachen tevreden.
Ook nieuwsgierig geworden naar Catering by Ilse & Fons?
Kijk maar eens op www.ifcatering.nl
Of liever nog, bel ze: 06-22668946
Maar sta je er als ondernemer wel bij stil hoeveel invloed de geserveerde broodjes kunnen hebben op je gesprekspartners? Zeker als er potentiële klanten aan je tafel zitten, is de kwaliteit van het eten een onderdeel van de totaal indruk die je aan je relatie meegeeft. En daar ligt een simpele kans die je met beide handen moet aangrijpen.
Verrassende broodjes
Ilse van Wensveen en Fons Slijpen denken graag mee met u als ondernemer en leveren verrassende broodjes die met een glimlach aan uw relaties of personeel gepresenteerd kunnen worden. Nieuwsgierig naar het concept, ontmoet ik de cateraars.
Ik word met een warme handdruk onthaald en we gaan gezellig zitten op de loungebank, in de pas opgeknapte zaal achter in De Batterij in Strijensas. ‘Dit is onze brainstorm hoek,’ zeggen ze lachend en ik snap precies waarom. De ruimte is sfeervol en uitnodigend licht, met prachtig uitzicht over de jachthaven. Een heerlijke plek om ideeën uit te broeden.
Hun broodjes zijn net zo eigenwijs als zij zelf zijn en dat slaat goed aan!
Eigen-wijs
Fons is sinds een jaar de nieuwe eigenaar van restaurant De Batterij. Hij geniet ervan om een frisse wind te laten waaien en heeft ook de website en de menukaart vernieuwd.
Hij doet de dingen graag een beetje anders, eigen-wijs anders, en schuift zonder pardon bij de gasten aan tafel om zo de bestelling op te nemen. ‘Je ziet ze dan even gek kijken, maar daarna is het ijs al snel gebroken. Daar houd ik van,’ zegt Fons met een glimlach.
Maar de reden van dit gesprek is het nieuwe bedrijf dat Ilse en Fons sinds februari 2019 zijn gestart: Catering by Ilse & Fons. Door de gehele Hoeksche Waard, Moerdijk en Dordrecht bezorgen zij luxe broodjes, luncharrangementen en ontbijtpakketten aan bedrijven. Hun broodjes zijn net zo eigenwijs als zij zelf zijn, en dat slaat goed aan!
Luxe no-nonsense
‘Ilse heeft een zeer goed gevoel voor smaak en is creatief met de opmaak,’ zegt Fons. ‘Ze heeft hart voor de producten die we gebruiken en stelt de broodjes samen volgens eigen recept.’ De cateraars kiezen bewust voor kwalitatief hoogwaardige ingrediënten met oog voor smaakvolle details. Tegelijkertijd behouden de broodjes hun no-nonsense karakter.
Ilse en Fons gaan respectvol om met de producten die de natuur levert, en dat gedrag zie je terug in de manier hoe ze met de mensen om hen heen omgaan.
De totaalbeleving van de broodjes begint al met de hartelijke begroeting binnen het team wanneer de dag van start gaat. Ook de keuze voor leveranciers wordt bewust gemaakt. Het kost misschien iets meer moeite, maar maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zet een tevreden toon.
MVO draait om respect
Maar wat houdt dat in de praktijk nu in, dat MVO? Je hoort de kreet steeds vaker en eigenlijk is het een simpel concept met respect als basis voor de drie P’s: Profit, People and Planet.
Het is ondernemen met oog voor de mensen waarmee je werkt, en je verantwoordelijkheid nemen voor de natuur. Voor Ilse en Fons is het vanzelfsprekend om op deze manier te werken.
‘Zo willen wij de wereld een stukje vrolijker maken.’
Catering met karakter
Een belangrijk onderdeel van Catering by Ilse & Fons is het meedenken met de klant over het doel van de lunch. Iedere gelegenheid vraagt immers om een andere invulling. Voor een actieve productpresentatie is het prettiger om een korte lunch te serveren die gemakkelijk staand te nuttigen is (bij voorkeur zonder ongemakkelijke knoei momenten). Terwijl een interne vergadering meer ruimte biedt voor een stevige lunch aan tafel terwijl de discussies doorgaan.
De smaak van uw relaties
‘Wanneer je een belangrijke offerte gaat bespreken met een (potentiële) klant, zet je de juiste toon door een ontbijt of lunch aan te bieden waarbij de klant zich op zijn gemak voelt.’
Het is de kracht van Ilse en Fons om in te spelen op de culturele achtergrond en voorkeuren van de relaties waar de broodjes voor bedoeld zijn. Daarmee geef je een teken van respect af, zonder je eigenheid te verliezen. Want dat oer-Hollandse broodje kaas zit natuurlijk ook gewoon in het assortiment.
Brood uit België
Fons en Ilse kiezen bewust voor een cateringconcept waarin ingezet wordt op verrassend zijn. Zo nemen ze geen genoegen met het reguliere brood of de standaard salade. De vier soorten brood die ze exclusief gebruiken voor hun catering, komen uit België en alles wordt royaal belegd. Door steeds te variëren blijven de broodjes een aangenaam moment om naar uit te kijken.
Het leven mooi maken met kleine dingen.
Genieten
Het brood wordt in een specialistische oven eerst gestoomd en daarna afgebakken. Dat heerlijke krokante laagje van vers brood vind je terug in alle leveringen van Catering by Ilse & Fons. Genieten van het leven kun je op vele manieren en in dit geval met iedere hap die je neemt. En zo zijn de broodjes ook bedoeld! Het leven mooi maken met kleine dingen.
Waarschijnlijk hebben ze mijn hongerige blik opgemerkt, want er wordt mij een heerlijk broodje toegezegd om van te genieten na het interview. Zeer terecht natuurlijk, om uit de eerste hand te ervaren wat zij allemaal leveren voor lekkers. Ik laat mij graag verrassen.
Fris en ervaren
‘De ervaring van Fons is onontbeerlijk in ons concept,’ vervolgt Ilse. “Hij is al veertig jaar bezig met eten en drinken en heeft veel buitenlandse keukens van dichtbij gezien. Het is een andere manier van broodjes leveren. Bovendien leer ik veel over het ondernemerschap.’
Fons lacht en is blij dat hij zijn ervaring kan overbrengen op een nieuwe generatie. ‘Ilse heeft een verfrissende kijk op zaken en daar leer ik weer van. Zij is ook veel sterker met cijfers. Zo heeft iedereen zijn eigen kracht en dat combineren we. Ik kan deze manier van werken aan iedere ondernemer aanraden!’
Dapper besluit
De 22-jarige Ilse ging na haar Schoevers opleiding aan de slag als office manager op een accountantskantoor. Al snel merkte ze dat haar gekozen pad niet naar een gelukkig leven leidde.
Ze nam begin 2018 dapper ontslag en gunde zichzelf een paar maanden bedenktijd terwijl ze in de horeca aan de slag wilde. Ze kon terecht bij de dochter van Fons, in Brasserie ‘Op Zuid’ in Rotterdam IJsselmonde.
Kruiden Kanjer
Daar zag Fons hoe Ilse haar talenten benutte in het samenstellen van de gerechten. Haar voorliefde voor kruiden, die ze als klein kind al zelf kweekte in haar tuin, werd al snel duidelijk in de smakelijke combinaties die ze maakte. Het kunnen genieten en waarderen van de kleine dingen is een groots goed.
Passievolle kansen pakken
Fons heeft in zijn leven altijd kansen gezien en aangepakt, wat hem op veel bijzondere plekken heeft gebracht. Zowel in Nederland als in het buitenland heeft hij gewerkt in verschillende culturele keukens. De inspiratie die hij heeft opgedaan tijdens zijn reizen, past hij nu toe in het cateringconcept.
Hij herkende bij Ilse de passie voor eten en creëerde een kans. ‘Ik zag al snel dat ik samen met haar een bijzonder broodjesconcept kon opzetten, dus we zijn in gesprek gegaan.’ Ilse had daar wel oren naar.
Old School New Age
‘Ik heb van kleins af aan al gezegd dat ik graag ‘iets’ voor mijzelf wilde beginnen, maar wist nog niet precies wat,’zegt Ilse. ‘De kans om voor 50% mede-eigenaar te worden en samen te werken met zo’n ervaren coach, heb ik gelijk aangepakt.’ Het is mooi om te zien hoe Ilse bescheiden, maar vastberaden straalt.
De combinatie Old School en New Age werkt geweldig.
Fons had ervoor kunnen kiezen om alleen een adviserende rol aan te nemen in het cateringbedrijf, maar hij wilde liever actief betrokken zijn. De gelijkwaardige verdeling was voor Ilse vooral een teken van erkenning en serieus genomen worden. De combinatie Old School en New Age werkt geweldig. Ze spelen in op elkaars krachten en geven elkaar het nodige zetje op leermomenten.
Je klanten kennen
Ilse en Fons weten wat ze willen. Hun kracht zit in de eigenheid van de luxe broodjes. Ze durven dan ook gerust nee te zeggen tegen een aanvraag die niet binnen het concept past.
De klanten leren kennen en in hun wensen kunnen voorzien, is cruciaal voor de bedrijfsvoering en dus in de samenstelling van de unieke broodjes. Zo bouw je vertrouwen en tevredenheid op.
De ambities zijn er niet minder om. Ze willen de Hoeksche Waard en de Drechtsteden veroveren met hun Catering by Ilse & Fons. De persoonlijke benadering bewaken en het hart voor de mensen behouden, staan hoog in hun kernwaarden.
Feestdagen
Met de zomer nog maar net achter ons, kijken Ilse en Fons alweer vooruit naar de feestdagen.
Ze hebben enorm zin om de samenhorigheid van Kerst en Nieuwjaar te versterken met heerlijke arrangementen op maat. Wilt u uw personeel verrassen? Binnenkort zijn alle mogelijkheden te vinden op de website van www.ifcatering.nl
Verwachtingsvol
Ilse en Fons genieten ervan als men verwachtingsvol uitkijkt naar de gerechten, omdat er altijd weer een nieuwe verrassing tussenzit.
Als je weet wat je wilt hebben, kun je heel gemakkelijk via de website bestellen. Doe je dat voor 10.00 uur dan krijg je de lunch voor 12.00 uur op kantoor bezorgd. Heb je liever even persoonlijk contact om je wensen te bespreken? Graag!
We sluiten het gesprek af en Ilse duikt gelijk de keuken in. Ik blijf nog even hangen op de loungebank en krijg al snel een broodje huisgemaakte tonijnsalade volgens hun eigen recept voorgeschoteld. De presentatie is verzorgd en de smaak is zacht en vol. Fons en Ilse zien mij genieten en glimlachen tevreden.
Ook nieuwsgierig geworden naar Catering by Ilse & Fons?
Kijk maar eens op www.ifcatering.nl
Of liever nog, bel ze: 06-22668946