Over kalkoenen, wollen ondergoed en andere onzin

Ig staat voor ‘onwaardig’ c.q. nutteloos. Binnen tien categorieën worden prijzen verdeeld, van geneeskunde tot biologie, van chemie tot antropologie enz. Het uitgangscriterium van de jury is ‘komisch doch praktisch’ en daarmee kan men alle kanten op. De te winnen prijs is ook nutteloos. De Nobelprijswinnaars krijgen 10 biljoen Zimbabwaanse dollars, een nagenoeg waardeloze valuta.
De onderzoeken lijken dan wel onzinnig en lachwekkend maar zetten aan tot verder denken dan de onderzoeksneus lang is. Ik google verder naar ogenschijnlijk nutteloze onderzoeken. Het levert hilarische onderzoeksvragen op met verrassende uitkomsten. Een greep uit die uitkomsten.
Heb je een onuitstaanbare buurman of collega, probeer een voodoopop. Steek het ding overhoop, je agressie reduceert evenals het risico op escalaties. Proberen?
Niersteenpatiënten zonder vrees opgelet. Een stevig ritje in de achtbaan doet wonderen tijdens de behandeling van nierstenen.
Wijnexperts kunnen aantoonbaar ruiken of er een vlieg in de wijn heeft gezeten. Altijd makkelijk.
Menselijk spuug is een probaat schoonmaakmiddel. Hardnekkige vlek op de bank, leef je uit. Een flinke fluim en het leed is geleden.
Lage seksuele activiteit in uw relatie? Draag katoen of wollen ondergoed in plaats van Polyester. Polyester lijdt namelijk tot significant lagere activiteit bij ratten dus wellicht ook bij mensen.
Kalkoenen hebben veel liefde te geven en discrimineren niet. Al moeten ze vrijen met een hoofd op een stok, geïnteresseerd zijn ze altijd. M.a.w. ze pakken wat ze kunnen pakken.
Verzwaar de staart van uw kippen en ze lopen als dinosauriërs.
Vlooien die op honden leven kunnen hoger springen dan vlooien die op katten leven.
Verder onzinnig onderzoek toonde aan dat hamsters minder last hebben van een jetlag als ze Viagra slikken. Dat koeien met een naam meer melk geven dan koeien zonder naam.
Dat voedsel beter smaakt als het een aantrekkelijke naam heeft en dat haringen communiceren door scheten te laten.
Tot slot: Wie thuis een kattenbak heeft, houdt van risico’s, is verslavingsgevoelig en maakt meer brokken in het verkeer. Dat komt door de toxoplasmose Gondii bacterie die zich in de hersenen nestelt. Oef… Ben ik blij dat onze James voor zijn sanitaire behoeftes de hort op gaat!